fbpx

Να Εμπιστευτώ Τον Designer Μου; 5 Λόγοι Που Φωνάζουν «Ναι!»

Να Εμπιστευτώ Τον Designer Μου; 5 Λόγοι Που Φωνάζουν «Ναι!» 860 534 mdesigners
MDesigners-trust-your-designer2


GRAPHIC DESIGN


Να Εμπιστευτώ Τον Designer
Μου; 5 Λόγοι Που Φωνάζουν «Ναι!»

Έχετε μια ιδέα, ένα προϊόν, μια υπηρεσία. Έχετε σκεφτεί τα πάντα γύρω από αυτό, πώς λειτουργεί, τι προσφέρει, τι το κάνει μοναδικό. Είναι μέρος του εαυτού σας.

Ωστόσο, για να πάρει όλο αυτό μορφή, όνομα, ταυτότητα και ενδεχομένως και παρουσία στο internet, θα χρειαστεί να αναλάβει κάποιος άλλος, κάποιος ειδικός, ένας Graphic Designer.
Και μετά, τι;

Πώς και γιατί να εμπιστευτείτε κάποιον που ίσως, τελικά, σας παρουσιάσει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είχατε στο μυαλό σας; Κι όμως, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, τόσο για εσάς όσο και για την επιχείρησή σας. Διαβάστε  παρακάτω  για να δείτε το γιατί.

1. Έχετε επιλέξει έναν επαγγελματία

Όλα ξεκινούν από τη σωστή επιλογή του σχεδιαστή που θα αναλάβει να υλοποιήσει το συναρπαστικό αυτό project, ώστε να μπορούν όλοι να δουν αυτό που έχετε φανταστεί.

Σίγουρα στην επιλογή αυτή έπαιξαν ρόλο η εμπειρία, η εξειδίκευση και κατά πόσο ο designer, και συνεργάτης, πλέον, είναι ενημερωμένος για τις ανάγκες της αγοράς που απευθύνεστε, διαφορετικά δεν θα τον είχατε επιλέξει. Σαν επαγγελματίας, θα φροντίσει για την παραμικρή λεπτομέρεια, θα είναι συνεπής και σίγουρα θα θέλει ένα άρτιο αποτέλεσμα όσο κι εσείς. Κανείς από τους δύο δεν θα ωφεληθεί από μια κακή δουλειά, σωστά;

2. Ο designer σκέφτεται τον τελικό καταναλωτή

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό, ένας designer έχει λόγο που θα προτείνει αυτή την απόχρωση του μπλε, που θα επιλέξει αυτή τη γραμματοσειρά και που θα βάλει αυτό το κουμπί λίγο πιο δεξιά.

Ο λόγος πίσω από την κάθε επιλογή μπορεί να είναι από απλοί τεχνικοί περιορισμοί μέχρι η χρηστικότητα, η λειτουργικότητα, ακόμα και έρευνες στην ψυχολογία των καταναλωτών για το ποια χρώματα λειτουργούν θετικά. Όλα παίζουν τον ρόλο τους.

3. Το επιτυχημένο design ενέχει δημιουργικότητα κι αυτό χρειάζεται ελευθερία

Το design μπορούμε να πούμε πως είναι κι αυτό μια μορφή τέχνης. Σαν «καλλιτέχνης», λοιπόν, κι ο designer έχει ένα προσωπικό γούστο και στυλ. Αυτά τα στοιχεία είναι υποκειμενικά και σαφώς μετράει και ο δικός σας λόγος.

MDesigners-trust-yourdesigner

source: the world wide web

Ωστόσο, εφόσον υπάρχει συμφωνία για τη γενική κατεύθυνση και έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα σημαντικά σημεία, το να αφήσετε τον designer να δημιουργήσει ελεύθερα, χωρίς να σας απασχολήσουν λεπτομέρειες και χωρίς να μπείτε στη διαδικασία για επισημάνσεις μικρής, ενδεχομένως, σημασίας, θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλωστε, όπως θα διαβάσετε αμέσως μετά, αυτό θα σας ωφελήσει και σε άλλο επίπεδο.

4. Εμπιστοσύνη σημαίνει και λιγότερο άγχος για εσάς

Σίγουρα για να υπάρχει ένα τελικό προϊόν ή υπηρεσία, σημαίνει ότι έχει προηγηθεί πολλή σκέψη, πολλή δουλειά ,κι αναπόφευκτα πολύ άγχος. Το κομμάτι του design δεν χρειάζεται να προσθέσει έναν επιπλέον παράγοντα ανησυχίας.

Έχοντας επικοινωνήσει ξεκάθαρα τους στόχους σας κι έχοντας εμπιστοσύνη στον σχεδιαστή, μπορείτε να αφοσιωθείτε σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την επιχείρησή σας.

5. Η σχέση εμπιστοσύνης φέρνει και καλύτερη επικοινωνία

Είναι σαφές πως ξέρετε καλύτερα από τον καθένα πού απευθύνεστε  και τι θέλετε να πετύχετε. Ο σχεδιαστής είναι αυτός που θα βρει τον τρόπο πώς να το πετύχετε μαζί. Αυτό σημαίνει πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Για να είναι επιτυχημένη η συνεργασία αλλά και το αποτέλεσμα, θα πρέπει και οι δύο μεριές να είναι ανοιχτές σε όλες τις ιδέες και να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία. Πρέπει ο ένας να ακούει και να καταλαβαίνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του άλλου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Είναι λογικό να υπάρχει ανασφάλεια και ανησυχία όταν κάτι είναι πέρα από τις γνώσεις και την εξειδίκευσή μας. Η καλύτερη λύση σε αυτό είναι να κάνετε ερωτήσεις για οτιδήποτε μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ή για οτιδήποτε δεν είστε σίγουροι σε τι αποσκοπεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως κι εμείς θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς και την επιχείρησή σας.

Στην MDesigners πιστεύουμε στην ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των ενδιαφερομένων και των σχεδιαστών, με στόχο την υλοποίηση οπτικών ταυτοτήτων/εμπειριών που θα συγκινούν και θα εμπνέουν το κοινό τους.

Mdesigners-Logo
MDesigners

Είμαστε οι MDesigners. Ένα digital design & branding studio. Σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, σε δημιουργικό επίπεδο, projects όπως: η οπτική επικοινωνία ενός brand, η λειτουργικότητα μιας εφαρμογής, ενός website ή ενός λογισμικού προγράμματος.


Ενδιαφέρον;
Μοιράσου το άρθρο!

Κάθε μήνα στέλνουμε στο inbox σας ένα γράμμα γεμάτο έμπνευση
Mdesigners-close-button


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας μιλήσουμε
για το νέο σας project


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λυκείου 6
153 41, Αγία Παρασκευή


ΚΑΛΕΣΤΕ

213 022 46 40


EMAIL


SOCIAL