fbpx

Design τάσεις 2019. Digital, Graphic, Motion, η δική μας αναφορά

Design τάσεις 2019. Digital, Graphic, Motion, η δική μας αναφορά 860 534 mdesigners
Mdesigners-header-image-blog-2019


MD JOURNAL


Design τάσεις 2019. Digital, Graphic, Motion, η δική μας αναφορά

Digital Design

Η τάση είναι ‘Μην Ενοχλείτε’

Αλήθεια, ακολουθεί το Digital design τάσεις; Σίγουρα υπάρχουν κανόνες που πρέπει κανείς να σεβαστεί. Οι τάσεις όμως είναι για να τις παρακολουθείς και να τις φέρνεις στα μέτρα σου.

Στο Digital Design η κεντρική τάση για το 2019 είναι “μην ενοχλείτε”. Λιτές γραμμές, καθαρή σκέψη εκφρασμένη σε άπλετο χώρο, με το λευκό και την άνεση να κυριαρχούν. Ένα προϊόν ή μια υπηρεσία δεν χρειάζεται να δίνει μάχη για να τραβήξει την προσοχή. Αντίθετα πρέπει να κερδίζει το ενδιαφέρον μέσα από την απλότητα και την ελευθερία.

Πώς υλοποιείται όμως αυτό;

Ξεκινάμε με ένα concept! Τι είναι το concept; Είναι η γενική ιδέα. Είναι η βάση πάνω στην οποία θα βασιστεί το project σχεδιαστικά. Είναι αυτό που θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του τι προσφέρουμε, τι καλείται ο πελάτης να αγοράσει, γνωρίσει, χρησιμοποιήσει και τελικά, αποδεχθεί. Είναι αυτό που λέει πολλά, χωρίς να χρειάζεται να το εκφράσεις με πολλά λόγια ή πολύπλοκες εικόνες.

Πώς δημιουργήθηκε η τάση…

Το 2018 είδαμε ορισμένες εταιρείες να προσανατολίζονται στο να προσφέρουν αδιάκοπες, πιο άνετες εμπειρίες -τουλάχιστον αυτό επικοινωνούσαν-. Η έκδοση iOS12 της Apple σχεδιάστηκε με νέα χαρακτηριστικά με στόχο να μην “ενοχλείται” ο χρήστης με συχνές ειδοποιήσεις, αλλά να του δίνεται μια πιο ήσυχη και καθαρή εικόνα του πώς μπορεί να περνάει το χρόνο καλύτερα χρησιμοποιώντας το iPhone του – την ίδια φιλοσοφία είδαμε να ακολουθούν και YouTube, Facebook και Instagram. To Instagram ειδοποιεί το χρήστη όταν υπάρχει “κυκλοφοριακή συμφόρηση” από ειδοποιήσεις για την αποφυγή ατελείωτου scrolling …..Το google inbox όπως και το gmail δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει με snooze πότε θα δει τα email του.

Αυτή την αρχή της “ησυχίας” και διακριτικότητας στο digital design ακολουθούμε κι εμείς στην MDesigners.

Graphic Design & Identity

H επιστροφή των κλασικών γραμματοσειρών Serif


Η τάση στη γραφιστική στις μέρες μας δείχνει ότι η γραμματοσειρά Serif…ξαναχτυπά. Οι γραμματοσειρές τύπου Serif περνάνε την αναγέννησή τους. Συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, όπου η τάση ήταν πιο λιτές φόρμες με γραμματοσειρές τύπου sans serif, φαίνεται πως μεταβαίνουμε σε μια περίοδο όπου δημιουργείται οπτικά η ανάγκη για περισσότερη διαφοροποίηση. Πολλές είναι οι εταιρείες επικοινωνίας που ακολουθούν το κύμα των…Serif.

Τι ονομάζουμε Serif;

Serif είναι η λέξη που προσδιορίζει αυτές τις λεπτές ουρές στο τέλος κάθε γράμματος ή αλλιώς πατούρες στο λεξιλόγιο της γραφιστικής. Παλαιότερα οι γραμματοσειρές Serif θεωρούνταν κλασικές, αν όχι παλαιομοδίτικες. Φαίνεται όμως πως αυτό έχει ξεπεραστεί. Πράγματι, ήδη από το τέλος του 2018, η νέα τάση μας οδηγεί ολοταχώς σε γραμματοσειρές Serif. Οι serif επιστρέφουν δυναμικά στη γραφιστική και είναι έτοιμες να κερδίσουν το χαμένο έδαφος των παλαιότερων ετών.

Η ΜDesigners “γράφει” ήδη με serif. Το re-branding  σας έχει προτεραιότητα. Εμείς είμαστε εδώ για κάθε συμβουλή και με πολλές ιδέες.

Animation

Branding…εν κινήσει

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότεροι πελάτες έχουν ανάγκη να χτίζουν διαδραστική σχέση με το κοινό τους ταχύτερα.

Για το λόγο αυτό, είναι άκρως διαδεδομένη η χρήση των λεγόμενων “bumpers”. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σύντομη, teaser επικοινωνία, μόλις 5 δευτερολέπτων, που προηγείται μιας προωθητικής ενέργειας ή ενός διαφημιστικού λανσαρίσματος.
Η επικοινωνία αυτή χρησιμοποιείται σε ψηφιακό περιβάλλον και στόχο έχει να κινητοποιήσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή με στόχο να του παρουσιάσει ένα προϊόν ή να του περάσει ένα απλό μήνυμα.

Αυτό εξηγεί γιατί η χρήση των motion graphics κερδίζει έδαφος συνεχώς. Τo motion graphic εισχωρεί μεταφορικά και κυριολεκτικά στα brands ως μέσω επικοινωνίας.
Είναι αυτά που -σωστά σχεδιασμένα- κινητοποιούν το θεατή.

Σας παροτρύνουμε να βάλετε στο branding σας κίνηση.

Σχεδιασμός & Παραγωγή testimonial video για το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Unisystems

Παράδειγμα bumper animation

Mdesigners-Logo
MDesigners

Είμαστε οι MDesigners. Ένα digital design & branding studio. Σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, σε δημιουργικό επίπεδο, projects όπως η οπτική επικοινωνία ενός brand, η λειτουργικότητα μιας εφαρμογής, ενός website ή ενός λογισμικού προγράμματος.


Ενδιαφέρον;
Μοιράσου το άρθρο!

Κάθε μήνα στέλνουμε στο inbox σας ένα γράμμα γεμάτο έμπνευση
Mdesigners-close-button


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας μιλήσουμε
για το νέο σας project


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λυκείου 6
153 41, Αγία Παρασκευή


ΚΑΛΕΣΤΕ

213 022 46 40


EMAIL


SOCIAL